Gemeente Amsterdam

Concept

Brainstorm

Het team heeft aan het begin van het proces een concept bedacht. Het eerste idee was om een kaart weer te geven met fastfoodketen iconen, waar je door middel van een filter een heatmap kan zien met risicogebieden. Op deze manier kun je conclusies trekken over welke fastfoodketens vervuilend zijn. Hierbij kon je filteren op de 3 meest vervuilende fastfoodketens en filteren per fastfoodketen. Ook kon je meldingen doorgeven aan de fastfoodketens.

 

Concept toelichting

Na testen en feedback is het concept aangepast. Nu kun je in het nieuwe concept in één oogopslag zien welke fastfoodketens een hoog risicofactor hebben aan de hand van risicokleuren. Elke kleur staat voor een bepaalde vullingsgraad van de prullenbakken rondom de fastfoodketens. Ook kan je bepaalde relaties zien door middel van de Tweets en prullenbakken die om de fastfoodketens staan. Hier kun je uit concluderen welke fastfoodketens het meest vervuilend zijn. Daarnaast kan je de geschiedenis bekijken van de vervuiling rondom de fastfoodketens, en er op die manier achter komen of ze al langere tijd vervuilend bezig zijn.

 

Contact

Het contact met de ondernemingen (fastfoodketens) zelf, gaat via persoonlijk contact. We hebben besloten dit niet via de applicatie te doen, omdat het onpersoonlijk is en je via een melding/ invul formulier de klachten over vervuiling niet goed over kan brengen. Uit onze applicatie kan de gemeente dus inzichten op doen over de vervuiling van de fastfoodketens en dan zelf besluiten om contact op te nemen.

Features

  • Makkelijk zien of een prullenbak vol zit.
  • Bekijk de meldingen van bezoekers rondom de vuilnisbakken.

Project uitkomsten

Gemeente Amsterdam

Dit project heeft ter inspiratie gediend voor de gemeente Amsterdam. Op dit moment hebben zij een variant van deze prototype ook daadwerkelijk gerealiseerd.