Door middel van user-centered-design is de VGZ afsluitstraat opnieuw ontworpen

De afsluitstraat, de tool waarmee nieuwe verzekerden hun polis konden afsluiten. Deze van VGZ moest op de schop, omdat het design niet meer paste bij de merkidentiteit, de techniek verouderd is en het proces, vooral bij een gezin, was erg moeizaam. Daarnaast voldeed het niet aan de nieuwe designrichtlijnen van de coöperatie, namelijk mobile first. Amin heeft de afsluitstraat opnieuw ontworpen aan de hand van de opgestelde kaders. De taak was om het afsluitproces te versnellen en meer aan te laten sluiten op de behoeften van de gebruikers. Een belangrijk aspect was het generiek op te zetten zodat andere labels van de coöperatie er ook gebruik van konden maken. Amin had hiervoor 2 weken de tijd om wireframes en user flows te maken en deze te testen door middel van interactieve prototypes.

De afsluitstraat heeft een compleet herontwerp gekregen met een aangepast interactiemodel die beter aansluit bij de wensen van de doelgroep. In het nieuwe ontwerp kunnen gebruikers meerdere polissen tegelijk afsluiten en daardoor is het afsluitproces van 8 minuten naar maximaal 2 minuten gegaan. Amin heeft het ontwerp proactief verbeterd en dat heeft geresulteerd in een conversieverhoging van 120%, waar gebruikers zeer te spreken zijn.

Features

  • User-centered-design
  • Met meerdere personen tegelijk afsluiten
  • Mobile first

Design leverde:

  • Een significatie verhoging van de conversie.
  • Een etentje bij een van de bestuursleden.

Project uitkomsten

 

Mooi resultaat

Het design zorgde ervoor dat de gebruiker sneller door het afsluitproces kan lopen, door onder andere de mogelijkheid om voor meerdere personen tegelijk een verzekering af te sluiten. Dit design resulteerde ook in een verhoogde conversie ten opzichte van het vorige ontwerp.