één plek, één waarheid, Lemon.

Coöperatie VGZ behoort tot de vier grote zorgverzekeraars van Nederland. Onder haar vallen de merken UMC, IZZ, IZA, Bewuzt en Zorgzaam. Tijdens Amin’s dienstverband is begonnen met het digitaliseren van de bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan de afsluitstraat, het online betalen en de implementaties van chatbots. Amin heeft gewerkt aan het realiseren van een compleet nieuwe afsluitstraat voor de verzekerde en nog niet verzekerde. Ondanks dat het een technische uitdaging was is het gelukt om een nieuwe afsluitstraat te realiseren, die ook converteerde zoals vooraf was verwacht.

 

Binnen de coöperatie zijn er een aantal merken. Elk merk heeft haar eigen look and feel. Alleen zijn deze nergens concreet vastgesteld, wat ervoor zorgt dat iedere designer een eigen interpretatie heeft van de huisstijl. Hierdoor ontstaat er geen goede gebruikservaring voor de gebruikers, weten externe bureaus niet hoe ze de huisstijl moeten gebruiken en ontstaan er verschillende designs.

Het was de taak van Amin en zijn collega’s om een designsysteem op te zetten, dat ervoor zorgt dat er een consistente gebruikservaring ontstaat per merk, pixel-perfect designs ontstaan en makkelijk is aan te passen.

Na het verdelen van de onderdelen is Amin verantwoordelijk voor de videohuisstijl, animaties, micro-interacties, social media uittingen en pakketweergave van elk merk. Hiervoor heeft Amin, interventarisatie gedaan van wat er al lag, de wensen van elk team binnen de coöperatie geinventariseerd en op basis daarvan zijn er ontwerpen onstaan met richtlijnen met betrekking tot het gebruik van deze onderdelen. Amin heeft deze onderdelen genieriek opgezet, wat het makkelijk maakt om deze per merk toe te passen.

Na het ontwikkelen van Lemon, de procedures van wijzigingen en toevoegen, hebben Amin en zijn collega’s dit aan de organisatie gepresenteerd.

Features

  • Design principes op 1 plek
  • Huisstijlen altijd up-to-date
  • Toegankelijk voor iedereen

Design leverde:

  • Centrale plek voor alle designers.

Project uitkomsten

1 plek

Het design systeem heeft er voor gezorgd dat iedereen binnen de organisatie één waarheid heeft wat betreft de huisstijl van een merk.

Mooi resultaat

Het zorgde ook dat ontwikkelaars precies wisten hoe ze generiek moesten ontwikkelen.